Articole


Nutritia Ortomoleculara. O noua tendinta a "medicinei bazate pe dovezi"

Interviu cu Dr. Albu Horatiu, Presedintele Societatii Romane de Medicina Ortomoleculara (SRMO). Asa cum spunea aseara Prof. Dr. Dominique Rueff, la minunata conferinta pe care a avut-o la WTC din Bucuresti pe tema Nutritiei Ortomoleculare, aceasta si-a facut intrarea intre specialitatile medicale de avangarda incepand cu anul 1968. Atunci, la Universitate Stanford, Prof. Dr. Linus Pauling (dublu Laureat al Premiului Nobel - pentru Chimie in 1954 si pentru Pace in 1962) a introdus pentru prima oara in medicina si nutritia clinica umana, termenul de “ortomolecular”.

citeste mai mult

Nutritia Ortomoleculara. Beneficii in Medicina Veterinara.

Articol publicat in Magazin Avicol nr.40/ martie 2013 Autori: Dr.Albu Horatiu – Nutritie Ortomoleculara. Presedinte SRMO - Societatea Romana de Medicina Ortomoleculara. Consilier stiintific la Departamentul Stiintific – Laboratorios Catalysis s.l, Madrid. Centrul de Fertilizari in Vitro Columna Medical Center – Bucuresti. Prof. Eduardo Sanz Navares  - Biologie Moleculara.  Director Departament Stiintific - Laboratorios Catalysis s.l, Madrid.

citeste mai mult

Teff -ul (Bot. Eragrostis tef). O cereală ancestrală cu veleități medico-nutriționale confirmate.

Mai mult, există foarte multe voci avizate (mai ales din rândul medicilor și nutriționiștilor niponi și nord-americani) care consideră glutenul ca și un compus care – pentru foarte multe categorii de pacienți - “lenevește” puternic metabolismul energetic și totodată reprezintă unul dintre cei mai importanți factori pro-aging (promotori ai îmbătrânirii) pentru tubul digestiv distal (intestin subțire și colon) la foarte multe persoane aflate în condiții normale de viață și alimentație

citeste mai mult

Sucul de grau verde incoltit (Weizengras) – aliment sau supermedicament?!

Eu am o buna experienta a utilizarii acestor sucuri de iarba de grau si orz in mai multe directiiDepurare, detoxifiere, slabire si nutritie anti-aging.Terapia nutritionala de “infometare a celulei neoplazice” si sutinerea dietelor ortomoleculare pro-oxidative pe celulele canceroase.Acnee, psoriazis si alte afectiuni autoimune, boli care evolueaza cu fibroze (hepatice, pulmonare, etc)

citeste mai mult

Postul. O posibilă reechilibrare pentru trigonului trăirii…

In esență trebuie să avem o grijă mare de sănătatea noastră privită ca și un întreg. Nu trebuie să interpretăm postul doar ca și o restrictie la alimente ci și o primenire a corpului și sufletului pentru că, așa cum a spus Sfantul Vasile: "Feriți-vă de a măsura postul cu o simplă înfrânare în ale mâncării. Cei ce se înfrânează de la mâncare, dar au purtări rele, se aseamănă Diavolului care, deși nu mănâncă nimic, nu încetează să păcătuiască".

citeste mai mult