Sucul de grau verde incoltit (Weizengras) – aliment sau supermedicament?!

Eu am o buna experienta a utilizarii acestor sucuri de iarba de grau si orz in mai multe directii

 • Depurare, detoxifiere, slabire si nutritie anti-aging.
 • Terapia nutritionala de “infometare a celulei neoplazice” si sutinerea dietelor ortomoleculare pro-oxidative pe celulele canceroase.
 • Acnee, psoriazis si alte afectiuni autoimune, boli care evolueaza cu fibroze (hepatice, pulmonare, etc)


Suc de grau verde incoltit WEIZENGRAS

ATENTIE! Acest text este scris de Dr. Albu Horațiu. Toate drepturile sunt rezervate!

Este interzisă publicarea sau reproducerea integrală sau parţială, sub oricare formă (electronică, mecanică, fotocopiere, etc.) precum şi transmiterea oricăror părţi din acestă lucrare fără acordul explicit al autorului!

 

Acest articol, intr-o forma mai veche a fost publicat in 2009 si in "Revisa on-line de Medicina materno-fetala"

 

La sfârşitul anilor ’70, după studiul a cei peste 100 de compuşi ortomoleculari nutriţional-activi existenţi în iarba de grâul verde încolţit recoltata in stadiul de conexiune Dr. Erp Thomas (reputat cercetător în nutriţia clinică) a relansat cu ocazia articolului „A New Concept in Diet” (din „Rising Sun Publication” – Boston/ SUA), ipoteza cum că iarba verde provenită din încolţirea grâului si recoltata in momentul conexiunii reprezintă „alimentul perfect din punct de vedere micronutriţional”. Dr. Erp Thomas susţinea că, bagajul micronutriţional a 3 litri de suc de grâu verde încolţit organic este echivalent cu cel a peste 70 Kg de legume de grădină cultivate în condiţii bio. Cel de orz pare a fi usor superior! Cercetările ulterioare au confirmat cu prisosinţă acest fapt, ba mai mult, mulţi medici au dezvoltat studii şi observaţii clinice în vederea elucidării limitelor potenţialului terapeutic al acestui miraculos aliment. Multe concluzii au depăşit aşteptările!

 

Sucul de grîu verde încolţit Weizengras beneficiază de o compoziţie micronutriţională de invidiat. Astfel, în el se găsesc:

 • Numeroase minerale, între care, mai importante din punct de vedere cantitativ sunt: fierul, magneziul, calciul, potasiul, fosforul, clorul, sulful, zincul, manganul, cobaltul, cuprul şi iodul.
 • Aminoacizi, antioxidanţi, enzime şi fitohormoni.
 • Vitamine dintre care, mai reprezentative cantitativ sunt: caroteni si mai ales beta carotenii (precursori ai

vitaminei A), toate vitaminele din grupul B (chiar şi vitamina B17 sau amigdalina), vitaminele C, E, K, D şi PP.

 • Cantităţi impresionante de clorofilă si alti fitonutrienti secunari precum ligninele si liganzii
 • O multitudine de alti fitonutrienti si molecule nedenumite care sunt incadrate global in termenul de “Factorul sucului de iarba”.

Administrarea sucului se face într-una sau mai multe prize zilnice de circa 56 – 132 ml, numai pe stomacul gol. Pentru mentinerea starii de sanatate si pentru efectul sau anti-aging, poate fi utilizata doar o doza zilnica de 56 ml de suc de iarba de grau sau ovaz ( exact cat se afla intr-o sticluta de Bio RABENHORST Suc de Grau Verde Incoltit WEIZENGRAS sau de Bio RABENHORST Suc de Orz Verde Incoltit BARLEYGRAS de 125 ml si care costa in farmacii in jur de 5 – 6 lei!). Pentru diverse afectiuni, in functie de gravitate si mai ales de kilogramele pacientului, sunt necesare 132 – 560 ml/zi din aceste sucuri si de aceea ele se gasesc si in ambalaje mai mari (sticle de 700 si 750 ml). De notat este faptul că exista si alte tipuri de preparate (iarba conservata, iarba uscata, pulbere/ pudra liofilizata de iarba sau chiar iarba proaspat recoltata), variante care vin cu beneficiile si dezavantajele lor, insa niciuna dintre ele nu se poate compara cu sucul. Teoretic, iarba verde de grau sau orz ar trebui utilizate NUMAI SUB FORMĂ DE SUC deoarece, în formă solidă, ca atare sau preparată în diverse alte moduri este greu de utilizat datorită incapacităţii tubului digestiv uman de a digera celuloza, acest polizaharid constituent al fibrelor vegetale avand capacitatea de a împiedica absorbţia intestinală a multor macro şi micronutrienţi. Practic insa, s-a observat ca si celelalte produse (uscate, proaspete, congelate, pulberi liofilizate etc.) aduc beneficii, chiar daca sensibil mai reduse decat sucul.

Multe cercetări ştiinţifice au atras atenţia asupra proprietăţilor acestor sucuri obtinute din iarba verde de grau sau orz aflata la stadiul de conexiune vis à vis de sănătatea umană. S-a mai constatat si faptul ca din punctul de vedere al compozitie micronutritionale doar sucurile obtinute prin presarea la rece a anumitor alge marine (de exemplu cel de Spirulina) le poate depasi, insa acesta este foarte scump. Le amintim pe unele dintre

Amintesc unele dintre cercetarile mai recente care imi par a fi mai interesante pentru profilul patologic al pacientilor mei. Astfel:

 • În 2002, Ben – Arye E & Co, în cadrul studiului dublu – orb randomizat denumit „Sucul de grâu verde încolţit în tratamentul colitei ulcerative distale active” a concluzionat că administrarea zilnică, timp de o lună a acestui suc a condus la diminuarea activităţii inflamatorii, a ulceraţiilor şi sângerărilor colonice, a durerilor abdominale precum şi a celorlalte semne de colită ulcerativă la pacienţii trataţi vs. placebo.
 • În 2004, Marawaha RK & Co, în studiul pilot denumit „Sucul de grâu verde încolţit reduce nevoia de transfuzii sangvine la pacienţii cu Thalasemie majoră” au demonstrat faptul că frecvenţa transfuziilor de sânge la macienţii major thalasemici la care le-a fost administrat zilnic acest suc scade cu 25 – 40%.
 • În 2006, Dey, R. Sarkar & Co în Journal of Clinical Oncology, arată că utilizarea sucului de grâu verde încolţit la tratamentul pacienţilor cu diferite forme de cancer, aduce efecte importante în imbunătăţirea calităţii vieţii şi a indicelui Karnofsky şi reprezintă O ALTERNATIVĂ EFICIENTĂ PENTRU TRANSFUZIILE DE SÂNGE.
 • În acelaşi sens, în 2007, israelianul Bar – Sela G & Co, în cadrul studiului pilot denumit „Sucul de grâu verde încolţit diminuează toxicitatea hematologică dată de chimioterapia cancerului de sân” arată că administrarea zilnică a acestui suc pe întreaga perioadă a tratamentului citostatic în cancerul de sân diminuează cu 60% mielotoxicitatea (efectul toxic asupra măduvei osoase formatoare de celule sangvine) ceea ce conduce la îmbunătăţirea toleranţei organismului la tratamentul polichimioterapic şi la scăderea necesităţii tratamentului cu GCST (Factor de Stimulare a Creşterii Granulocitelor),neinfluenţând în sens negativ eficacitatea chimioterapiei.

 

Prin importanta concentraţie de clorofilă pe care o deţine, sucul de grâu verde încolţit aduce şi alte mari beneficii împotriva bolii neoplazice (cancerului) şi în prevenirea ei. Astfel, clorofila formează legături chimice strânse cu unii cancerigeni (precum compuşii aromatici policiclici din fumul de ţigară, aminele heterociclice şi spirenii din cărnurile fripte pe grătarele cu mangal sau lemn, cu aflatoxinele etc) reducând sau împiedicând absorbţia intestinală a acestora. Totodată clorofila neutralizează mulţi radicali liberi protejând împotriva altor substanţe cancerigene şi a radiaţiilor şi a efectelor secundare ale drogurilor chimioterapice citostatice asupra celulelor sănătoase.

 

Efectele benefice importante ale sucului de grâu verde încolţit s-au mai constatat şi în:

 • cadrul curelor de depurare şi dezintoxicare, în demersurile anti-aging (împotriva îmbătrânirii) şi de reducere a greutăţii corporale din supraponderalitate şi obezitate.
 • hematologie (deoarece preparatul stimulează eritrogeneza – formarea globulelor roşii în sânge).
 • susţinerea nutriţională a sportivilor de performanţă a alpiniştilor montani şi a scufundătorilor (preparatul stimulează creşterea şi menţinerea la nivele sporite a numărului de eritrocite, a concentraţiei lor în hemoglobină, a hematocritului şi a valorii hemoglobinemiei).
 • susţinerea nutriţională a pacientului seropozitiv HIV sau cu SIDA şi a celui cu leuconevraxie (scleroză multiplă/în plăci).
 • profilaxia cancerelor în general şi a celui de parenchim pulmonar în special, prin diminuarea fibrozei pulmonare a fumătorilor şi a celor care au suferi de TBC.
 • afecţiuni de mai mică gravitate precum: acneea, eczemele, tendinţa la infecţii recidivante, tulburările de oxigenare cerebrală sau a altor ţesuturi, afecţinile hepatice, metabolice etc., unde sucul de grâu verde încolţit consumat regulat acţionează impresionant.

Eu am o buna experienta a utilizarii acestor sucuri de iarba de grau si orz in mai multe directii.

 • Depurare, detoxifiere, slabire si nutritie anti-aging.
 • Terapia nutritionala de “infometare a celulei neoplazice” si sutinerea dietelor ortomoleculare pro-oxidative pe celulele canceroase.
 • Acnee, psoriazis si alte afectiuni autoimune, boli care evolueaza cu fibroze (hepatice, pulmonare, etc).

 

Dr. Albu Horatiu - Nutritie Ortomoleculara

Presedintele SRMO - Societatea Romana de Medicina Ortomoleculara

 

Bibliografie Selectiva

1.       Surse web: www.rabenhorst.de ; www.depozitbio.ro ; www.farmaciaortomoleculara.ro ; www.dsalud.com .

2.        Imunoslabirea: scaderea in greutate tinand seama de intolerantele noastre alimentare si de controlul glicemie. Dominique Rueff. Bucuresti - Ed. Spandugino, 2013.

3.        Mai mult decat vindecarea. Dominique Rueff. Bucuresti – Ed. Spandugino, 2013.

4.       Adevarul despre alimente, nutritie sanatoasa si diete – Ortodietoterapie. Gheorghe Mencinicopschi, Ioana Claudia Mencinicopschi, Cristina Campean. Bucuresti – Ed. Medicala, 2011.

5.       SuperAlimente Rx. Paisprezece alimente care va vor schimba viata. Dr. Steven G. Pratt, Kathy Matthews. Bucuresti – Ed. Curtea Veche Publishing, 2012.

6.       Studiul China. Dr. T. Colin Campbell, Thomash M. Campbell II. Brasov – Ed. Adevar Divin, 2011.

7.       Superalimente. David Wolfe. Brasov – Ed. Adevar Divin, 2012.

8.       Medicina naturista. Clinica Mayo. Colectiv Mayo Foundation for Medical Education and Research. Bucuresti – Ed. All, 2012.

9.       Medicamente miraculoase. Chase Revel si Staff-ul Universitatii Medicale Research C0. Iasi – Ed. Elit.

10.      Vitamine si minerale pentru sanatate si longevitate. Antioxidantii. Frederic Le Cren. Bucuresti – Ed. Polirom, 2006.

11.     Indicele Glicemic. Concept-cheie in Dieta Montignac. Michel Montignac. Bucuresti – Ed. Litera International, 2009.

12.      Fitonutritie si fitoterapie. Eric Favre. Bucuresti – Ed. Alicat, 2005.

13.     Cancer. Que es, que lo causa y como tratarlo. Jose Antonio Campoy, Antonio Muro. Madrid – Ediciones MK3, 2005.

14.     Antioxidants. Study and applications. Dr. A. M. Gonzalez. Madrid – Catalysis Research, 2000.

15.     Diagnostic si Tratament in practica medicala. L. M. Tierney, M. A. Papadakis, S. J. McPhee. Bucuresti – Ed. Stiintelor Medicale, 2001.

16.     Harrison – principii de medicina interna. Editia a 14a. Colectiv de autori. Bucuresti – Ed. Lider, 2001.

17.     Vindecari miraculoase cu Iarba de Grau. Steve Meyerowitz. Bucuresti – Ed. Benefica, 2011.

18.     Nutritie ortomoleculara – Mic ghid de terapie micronutritionala orala. Horatiu Albu. Bucuresti – SRMO Societatea Romana de Medicina Ortomoleculara, 2008.

19.     Tratamientos Antioxidantes – Ghia de tratamientos. Horatiu Albu. Madrid – Catalysis Research, 2009.